Rust in mijn hoofd

Rust in mijn hoofd

“Toen ik aan de hoob coaching begon zat ik voortdurend in mijn ‘buik’; ik was de hele tijd bezig om te zorgen voor en me (in gedachten) te verantwoorden tegenover alles en iedereen. Tijdens het traject werd ik uitgenodigd om aan de hand van casuïstiek van alledag te ontleden wat er speelde. Het werd mij steeds duidelijker waar mijn gedrag vandaan kwam. Met Birgit heb ik al vrij snel een EMDR gedaan om een belemmerende overtuiging los te laten. Dat was heftig, maar gaf al veel lucht. Tijdens de familie-opstelling werd mijn positie in het gezin van herkomst zichtbaar. Door mijn eigen plek in te nemen kwam er rust. Dat heeft ertoe geleid dat ik weer in mijn kracht kwam. Betekent het dat ik nooit meer verkeerde gedachten heb? Nee, dat niet. Maar het aantal dagen dat ik op het ‘goede pad’ zit is vele malen groter dan het aantal dagen dat ik op het ‘verkeerde pad’ zit. En als ik op het verkeerde pad zit, heb ik tools in handen om mijn gedachten te kunnen keren, zodat ik het los kan laten. Het leeft zoveel gemakkelijker, er is nu weer ruimte voor andere dingen, dat gun ik iedereen.”

Een half jaar geleden kwam hij bij ons op doorverwijzing. Hij wilde de hoob coaching zelf financieren, maar zijn werkgever bleek bereid in hem te investeren. Wat een mooi proces heeft hij doorlopen; wat hebben we hem zien groeien en steviger zien worden. Het was zoeken naar een nieuwe balans; die heeft hij gevonden. We sluiten het traject tevreden af.