Melior, Beter & Balans bestaat 1 jaar!

Melior, Beter & Balans bestaat 1 jaar!

Volg je hart! Leef je droom! Je leeft maar 1 keer! Zo gemakkelijk gezegd….

Op 1 juli 2019 heb ik de stap gezet naar mijn droom, door mijn hart te volgen omdat ik inderdaad maar 1 keer leef en bang was dat ik er spijt van zou krijgen als ik het niet zou doen.

Op het moment dat ik het besluit had genomen (dus nog voordat ik het had uitgesproken naar mijn omgeving), begon het al te stromen. Er kwamen vragen op mijn pad die precies aansloten bij wat ik wilde bieden. Heel bizar…. duidelijk de kracht van intentie.

Ik verwachtte dat ik een paar maanden achteroverleunend zou kunnen nadenken over deze volgende stap. Afbouwen waar ik mee bezig was, opbouwen wat ik wilde gaan doen. Laptop op schoot in de tuin, materialen ontwikkelen en de randvoorwaarden scheppen.

Maar voordat het 1 juli was had ik de eerste aanvragen al binnen. Hoe fijn! Dat betekende alle zeilen bijzetten en zorgen dat alles geregeld werd. Ondertussen afbouwend waar ik mee bezig was, al doende organiserend wat nodig was. Gelukkig liep dat goed en de start was dan ook uiterst voorspoedig te noemen.

Klanten die bij mij kwamen hadden vraagstukken op het snijvlak loopbaan en vitaliteit. Bijvoorbeeld omdat ze door een burn-out in een outplacementtraject kwamen, of omdat ze het gevoel hadden om te vallen als er niet iets zou gebeuren, een LoopbaanVit vraag. Mensen die nog steeds last hadden van een ziekte eerder in hun leven, waardoor ze nu niet meer functioneerden zoals ze dat gewend waren te doen, een Beter~na~Beter vraagstuk. Maar ook mensen die tot de conclusie kwamen dat ze in een kramp zaten en daardoor niet (meer) het gewenste gedrag lieten zien, HooB Coaching. En daarnaast de reguliere outplacements, coaching en de nodige assessments om iemands potentieel vast te stellen en op die manier de loopbaan verder vorm te geven op de juiste plek. Ook ben ik geselecteerd en geaccrediteerd als 1 van de 28 landelijke loopbaanadviseurs voor Flow, het Fonds Leren & Ontwikkelen Woning-corporaties. Het resultaat van dit alles is dat mensen beter in hun vel zitten, betere keuzes kunnen maken en daardoor meer in balans zijn. Precies zoals het bedoeld was!

Al snel werd duidelijk dat ik het niet allemaal in mijn eentje zou kunnen doen. Dus samenwerking met de ‘huisbaas’ van mijn prachtige kantoorunit gezocht voor de administratieve ondersteuning door Karin, hun secretaresse. Een deeltijd secretaresse zeg maar. Hoe fijn is dat! En ze bleek ook nog een hele competente en constructieve secretaresse te zijn. Ze dacht mee en voelde feilloos aan wat nodig was. Ontzorgen van de bovenste plank. Heel plezierig!

Maar ook dat bleek nog niet voldoende. Tijdens een reunie met studiegenoten de krachten gebundeld. Vitaliteitscoaches Bianca en Fred wilden graag samenwerken met Melior, anderen dachten er nog over na. Daarmee konden we gezamenlijk een mooi antwoord geven op vragen uit de markt waarbij een bredere oplossing of aanpak nodig was.

En precies op het moment dat we dat we contacten aan het leggen waren hiervoor, kwam alles met een harde klap tot stilstand. 16 maart 2020, lockdown, Corona…. De telefoon rinkelde niet meer, e-mails bleven uit, nieuwe aanvragen kwamen niet binnen. Overheidssteun was niet mogelijk, vanwege een verkeerde SBI code. Dus daar zat ik in mijn prachtige kantoor. Hoe zou het verder gaan? Gelukkig was en bleef ik gezond, uiteindelijk het allerbelangrijkste. En mijn ‘lopende’ trajecten maakten dat ik uiteindelijk gewoon aan de slag kon blijven. Aanvankelijk hadden mijn klanten echt even tijd nodig om zich te bezinnen op deze nieuwe werkelijkheid. Ik ook. Na 2 tot 3 weken begon langzaam het online begeleiden op gang te komen. Eerst per telefoon, later via Zoom of Teams. Nieuwe opdrachten bleven echter uit. Opdrachten die in portefeuille zaten gingen gelukkig wel door, alleen wat later, waardoor het niet nodig was om een uitkering aan te vragen. De mensen die de intentie hadden tot samenwerking trokken zich eveneens terug in de eigen gelederen, maar we bleven verbonden via een wekelijkse ‘huddle’ die ik online organiseerde via Zoom.

Om van de nood een deugd te maken heb ik de ‘achterkant’ van het bedrijf op orde gebracht. Ik heb online werkmappen ontwikkeld, heb een online omgeving gebouwd voor mijn klanten en de coaches, heb zaken aangepakt die waren blijven liggen. Tevens heb ik licentrietrainingen gevolgd en mijn deskundigheid bevorderd. Heerlijk was dat ondanks de nare omstandigheden waaronder dat gebeurde. Ik stond echt in de ontwikkelstand.

Ook heb ik samen met een aantal Vitaliteitscoaches de VitaalBox ontwikkeld. Een postbuspakket voor organisaties die hun medewerkers op afstand willen ondersteunen bij het behouden of vergroten van hun vitaliteit.

Op 11 mei gingen de basisscholen weer open. En dat leek mij een goed moment om ook in real life weer contacten te hebben met mijn klanten, uiteraard geheel conform de RIVM maatregelen. Dat ben ik aan mijn beroepscode verplicht. Met een schok kwam alles weer in beweging. De telefoon begon weer te rinkelen, de mail begon weer te bliepen. Over intentie gesproken. En hoewel ik nog steeds zaken op mijn to-do lijstje heb staan, is de portefeuille weer gevuld en zijn de mensen met wie ik de samenwerking ben aangegaan weer in stelling gebracht voor een aantal leuke aanvragen.

Al met al een enerverend jaar. Een jaar met de spreekwoordelijke highs and lows, hoewel het eerlijk gezegd niet zo voelde, het voelde als een grote high.

Vol vertrouwen ga ik het tweede jaar in met Melior, Beter & Balans. Een jaar waarin wij verwachten weer mooie trajecten te kunnen bieden aan medewerkers en leidinggevenden in Noord-Nederland. Hoewel, zelfs dat begrip is ruim: ons werkgebied loopt inmiddels van Dokkum tot aan Enschede en van Groningen tot aan Zwolle, met alles daar tussenin.

En we hebben nieuws! Louise Welles heeft zich aangesloten bij Melior als samenwerkingspartner. Zij is een zeer ervaren HR adviseur met veel ervaring in mobiliteit en heeft al een aantal opdrachten voor Melior gedaan. Zij is beschikbaar voor loopbaanbegeleiding en outplacement opdrachten in de breedste zin van het woord.

Wie jarig is trakteert. Plaats een leuke comment op de LinkedIn Pagina van Melior, Beter & Balans en klik op volgen. Uiterlijk vrijdag 3 juli wordt een winnaar bekend gemaakt uit de mensen die een leuke comment hebben geplaatst. Deze ontvangt een VitaalBox inclusief een Vitaalsessie ter waarde van 175 euro!

Wilt u samenwerken met de Melior Coaches om de mobiliteit en vitaliteit van uw medewerkers te vergroten? Neem dan contact met ons op via www.melior.nu