Werk zoeken vanuit je missie

Werk zoeken vanuit je missie

Ze heeft een loopbaantraject gedaan. Na een minder geslaagde re-integratie als gevolg van een burn-out zijn werkgever en werknemer namelijk tot de conclusie gekomen dat ze afscheid van elkaar wilden nemen. Op basis van het beschikbare budget hebben we voor een maatwerk traject gekozen: tweewekelijkse afspraken gedurende 9 maanden met een hoog doe-het-zelf gehalte in de vorm van opdrachten in combinatie met een online leeromgeving. Het resultaat na acht maanden: een nieuwe baan!

“Ik heb het als een heel prettig en compleet traject ervaren. Voor mij was het goed om iedere 2 weken een afspraak te hebben; een stok achter de deur om bezig te gaan met alle opdrachten.

De informatie van jou in combinatie met de opdrachten hebben me ook echt iets opgeleverd: ik weet nu wat ik belangrijk vind en waar ik warm voor loop. Ik zie nu ook echt de rode draad waardoor ik betere keuzes kan maken. Leuke vacatures bij bedrijven die niet passen bij mijn missie laat ik nu links liggen. Doordat ik nu beter weet wat ik wil kan ik ook beter motiveren waarom ik de juiste kandidaat ben.

De uitkomsten van de testen hebben me weer zelfvertrouwen gegeven. Ik dacht dat ik nooit meer op hbo-niveau zou kunnen functioneren. De IQ test gaf anders aan. Dat ik nu toch een stap terug zet is een bewuste keuze en ik denk dat het goed is. Part-time werk en ook nog in de buurt is soms moeilijk te vinden. Ik zie in deze functie voldoende uitdagingen gecombineerd met activiteiten die ik op routine kan doen. Voor nu de ideale combinatie.

De gesprekken met jou vond ik erg prettig. Elke keer kwam ik met nieuwe energie bij jou vandaan. Jij gaf me de bevestiging dat ik goed bezig was (soms had ik zelf dat gevoel helemaal niet) en dat was fijn. Ook vond ik het heel prettig om met je te kunnen overleggen hoe ik het beste een gesprek kon aanpakken.

Bedankt Birgit, voor al je informatie, adviezen en hulp. Ik heb er veel aan gehad met voor nu een mooi resultaat!”